jueves, 20 de septiembre de 2012

Parohia ortodoxă română și-a serbat unul dintre hramuri

Peste trei sute de credincioși ortodocși din Tarragona și localitățile din jur au luat parte duminică, 22 ianuarie, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Timotei în biserica Parohiei „Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Fructuosus de Tarragona”, bucuria fiind mare pentru enoriașii de aici de a-l cinsti pe unul dintre cei care le poartă de grijă, în prezența chiriarhului lor. Sărbătoarea a fost încununată și de pomenirea Sfântului Apostol Timotei, ocrotitorul după nume al Episcopului nostru.

Ierarhul a fost întâmpinat dimineață în fața capelei mănăstirii catolice în care se oficiază slujbele pentru românii de aici, de o mulțime de români, o fetiță îmbrăcată în straie populare românești amintind de importanța acordată de noi, românii, vizitei chiriarhului și de bucuria întregii comunități la primirea sa.

Preasfințitul Părinte Episcop a slujit Sfânta Liturghie alături de preotul paroh Vasile Băltărețu, iar la final le-a pus la suflet creștinilor câteva cuvinte folositoare, deslușind înțelesul pericopei evanghelice duminicale, a lui Zaheu Vameșul: „Zaheu era foarte bogat, dar faptul că L-a căutat pe Dumnezeu ne demonstrează nouă că bogățiile acestea nu-l mulțumeau, nu-i aduceau fericirea. Omul nu își poate umple sufletul cu bogății, nu putem hrani sufletul cu bogățiile pământești, ci doar în Dumnezeu. Această puțină credință a lui Zaheu și curiozitatea sa l-au determinat să urce către Dumnezeu. A vrut să-L vadă pe Mântuitorul și tocmai aceasta L-a mântuit. În momentul în care a intrat Dumnezeu în casa lui Zaheu, acesta s-a schimbat, din omul cel lacom a devenit un om bun și milostiv. Vedeți cum intră Dumnezeu în sufletul omului. Să știți că Dumnezeu intră în sufletul fiecăruia dintre noi cu iubire și când intră Dumnezeu în sufletele noastre, intră cu iubirea pe care o are fiecare dintre noi, intră cu milostivrea fiecăruia dintre noi, intră cu bunătatea fiecăruia dintre noi. Trebuie doar să-I deschidem poarta sufletului nostru”.

Preasfințitul Timotei i-a sfătuit, de asemenea, pe credincioși să citească zilnic din Sfânta Scriptură, pentru a-L descoperi pe Dumnezeu, argumentându-le importanța acestei lecturi duhovnicești

No hay comentarios:

Publicar un comentario