jueves, 20 de septiembre de 2012

Desăvârșirea bucuriei în Sfânta Liturghie

Ca de fiecare dată, Congresul NEPSIS, cu toate activitățile implicate, se desăvârșește în Sfânta Liturghie. De această dată, slujba a fost oficiată în capela unui colegiu catolic din Tarragona, duminică, 29 aprilie, de către Preasfințitul Părinte Timotei, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte pr. prof. Gheorghe Șanta, pr. Aurel Nae din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Zaragoza, preotul paroh din Tarragona, pr. Vasile Băltărețu, și părintele diacon Claudiu Nicoară de la Centrul eparhial din Madrid. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ștefan Seman, fiul preotului de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Insula Ibiza.

Mulțime de credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine în cadrul Liturghiei, iar la final au primit cu toții cuvinte cu folos duhovnicesc de la chiriarhul lor. Preasfințitul Timotei le-a deslușit pericopa evanghelică a acestei duminici, a Mironosițelor, și a extras câteva învățături: „Cei care au fost conștienți că sunt păcătoși și cei care au gustat din iubirea lui Dumnezeu, nu s-au mai lepădat de Dumnezeu. Același lucru trebuie să-l facem și noi pentru ca Mântuitorul cel mort și înviat să ne tragă cu El în Împărăția lui Dumnezeu. Iată ce cântăm când ne împărtășim: Gustați și vedeți cât de bun este Domnul! Și văzând aceasta, n-ar mai trebui să ne întoarcem la păcatele făcute înainte. Într-adevăr, suntem păcătoși, ne murdărim cu mocirla păcatului, dar trebuie să avem această credință în Dumnezeu că este bun și iertător. Dar El nu ne iartă la nesfârșit. Acum este iertător, este perioada în care noi muncim la mântuirea noastră, dar vine vremea când Mântuitorul se va transforma în judecător, iar judecătorul va fi în același timp drept și iubitor de oameni”.

După Sfânta Liturghie oamenii au fost miruiți, primind iconițe din partea Părintelui Episcop Timotei, iar apoi au rămas la agapa frățească pregătită de parohia gazdă. Alături de episcopul lor, au vizitat orașul Tarragona, cu amfiteatrul de la malul Mării Mediterane, unde se păstrează ruinele basilicii ridicată pe locul martiriului Sfântului Fructuosus de Tarragona, unul dintre cei doi ocrotitori ai parohiei de aici, act martiric petrecut la 21 ianuarie 259

No hay comentarios:

Publicar un comentario